Kosten

Wat kost een bezoek aan de mondhygiënist? Het is lastig om van tevoren in kaart te brengen wat de kosten zullen zijn. De kosten zijn immers afhankelijk van uw persoonlijke situatie, de staat van uw gebit, de gezondheid van het tandvlees en het aantal behandelingen. Tijdens een eerste afspraak kunnen we u een indicatie geven van de kosten. U kunt via onderstaande link precies zien wat de actuele tarieven voor 2020 zijn.

Vergoedingen

Basisverzekering
Een bezoek aan onze mondhygiënisten wordt voor kinderen tot 18 jaar vrijwel volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor deze kosten geldt tevens geen eigen risico. Bent u 18 jaar of ouder dan kunt u alleen een vergoeding krijgen als u een tandartsverzekering heeft afgesloten. Op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over welke kosten worden gedekt door de basisverzekering.

Tandartsverzekering
De meeste tandartsverzekeringen vergoeden een deel of een percentage van de behandelingen. De vergoeding is afhankelijk van de verzekeraar en de wijze waarop u bent verzekerd. Steeds meer verzekeraars vergoeden een deel van de kosten voor de zorg door onze mondhygiënisten. Heeft u geen idee wat u vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op en wij zoeken het gratis voor u uit. U kunt ook contact opnemen met uw verzekeraar of raadpleeg de verzekeringsvoorwaarden.

Betalen

Betalen moet uiteraard ook gebeuren. U hoeft een behandeling niet direct te betalen in de praktijk. Onze mondhygiënisten willen zoveel mogelijk tijd besteden aan onze patiënten. Om deze reden hebben wij het versturen en innen van de nota’s uitbesteed aan een externe organisatie (Infomedics). U ontvangt van Infomedics een nota of een declaratieoverzicht. Heeft u een tandartsverzekering? Dan ontvangt u van Infomedics alleen een rekening met het openstaande bedrag, dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed.

Afspraak annuleren of wijzigen

Wanneer u een afspraak wilt verplaatsen of afzeggen, verzoeken we u om minimaal 24 uur van tevoren contact met ons op te nemen. Wij hebben dan de gelegenheid om nieuwe afspraken in te plannen. U kunt meteen een nieuwe afspraak maken. Verplaats of zeg uw afspraak op tijd af, anders kunnen er kosten in rekening worden gebracht.