Gebitsreiniging

Heeft u weleens een geel of bruin randje om uw tanden en kiezen heen gezien? De meeste mensen hebben hier weleens mee te maken gehad. De kans is dus groot, dat u last hebt van tandsteen, tandplak en aanslag. Gelukkig is hier iets aan te doen. Onze mondhygiënisten helpen bij het voorkomen en het verhelpen van deze problemen.

Vaak ontstaat er tussen de tanden en kiezen tandplak (tandplaque). Als u dit niet verwijdert, veroorzaakt het op enig moment tandsteen, dat weer kan leiden tot een tandvleesontsteking. Tandsteen is te herkennen aan een geel/bruine verkleuring van de tanden. Het ontstaat op plekken waar u zelf moeilijk bij kunt komen. Tandsteen wordt vaak vlak onder het tandvlees, achter de tanden en tussen de tanden aangetroffen. Deze plekken worden bij het poetsen soms vergeten of zijn lastig te bereiken met een tandenborstel.

Tandsteen kunt u niet zelf wegpoetsen, ook niet door goed en vaak te poetsen. Dat doen onze mondhygiënisten door het reinigen van het gebit, ook op de plaatsen waar u zelf niet bij kunt. Hierbij verwijderen we (overmatig) tandsteen, tandplak en aanslag. Na het verwijderen van het tandsteen wordt uw gebit volledig gepolijst.

Na de gebitsreiniging ziet u direct resultaat en krijgt het gebit de mogelijkheid om te herstellen. Om tandsteen, tandplak en tandaanslag te voorkomen, geven onze mondhygiënisten na de behandeling persoonlijke voorlichting en instructies om uw gebit te verzorgen.

Het is erg belangrijk om tandsteen op tijd te laten verwijderen, zodat u problemen kunt voorkomen. Deze kunnen leiden tot ontstoken tandvlees, waardoor kiezen en tanden kunnen uitvallen. Om dit te voorkomen, is het verstandig een afspraak te maken met een van onze mondhygiënisten. Voor een mooi en gezond gebit schrijft u zich in bij onze praktijk. Als u zich heeft ingeschreven, bellen wij u voor het maken van een afspraak voor een gebitsreiniging.