Preventie

PreventieDe mondhygiënist is de professional voor mondverzorging en de behandeling van ontstoken tandvlees. Een bezoek aan de mondhygiënist komt niet in plaats van uw bezoek aan de tandarts, maar is aanvullend.

Een mooie mond is eerst gezond. Iedereen kan een afspraak maken voor een professionele gebitsreiniging bij Helder Mondzorg.

In de volgende gevallen, raden wij u zeker aan een afspraak te maken. Bij:

  • Gevoelige tanden
  • Pijnlijk, rood, gezwollen of teruggetrokken tandvlees
  • Bloedend tandvlees
  • Losstaande tanden
  • Slechte adem
  • Aanslag
  • Onvoldoende mogelijkheden om zelf uw mond te reinigen.

 

Preventieve mondzorg

Een schone mond is belangrijk voor de mondgezondheid nu en het behoud van uw eigen tanden en kiezen later. Eenvoudig gezegd proberen de mondhygiënisten van Helder Mondzorg uw mond vrij van ontstekingen te krijgen en te houden.

Met een professionele gebitsreiniging reinigen wij uw hele mond; ook op de plaatsen waar u zelf niet goed bij kunt.
De gebitsreiniging bestaat uit het verwijderen van aanslag, plaque en tandsteen.

Soms is het nodig om na de reiniging de tanden en kiezen nog te behandelen met bijvoorbeeld fluoride, of een laklaagje tegen gevoelige tandhalzen. We kunnen ook een beschermlaagje aanbrengen tegen caries: sealen.

Voorlichting en instructie

De mondhygiënist geeft instructie over hoe en waarmee u zelf het beste (tussen) uw tanden en kiezen kunt reinigen. Voorlichting en instructie is een belangrijk onderdeel om uw mondhygiëne op peil te krijgen of houden.

Er zijn meerdere zaken naast uw mondhygiëne, die de conditie van het tandvlees kunnen beïnvloeden, zoals roken, diabetes, hart- en vaataandoeningen, stress en voeding. Onze mondhygiënisten kunnen u hier meer over vertellen.